برگزاری برنامه ملی توان افزایی برنامه ریزی عملیاتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در کلان منطقه 10
برنامه ملی توان افزایی برنامه ریزی عملیاتی دانشگاه و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در کلان منطقه 10 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حضور دکتر حمید چوبینه معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع و با شعار «آموزش مستمر و برنامهریزی دقیق، رمز دستیابی به انضباط مالی و موفقیت سازمانی» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، نخستین دوره از برنامه ملی توانافزایی برنامهریزی عملیاتی ویژه دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور در کلانمنطقه ۱۰، از چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ به مدت دو روز در دانشگاه علوم پزشکی تهران کلید خورد.
در این برنامه ملی، دکتر حمید چوبینه معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اهمیت بهروزرسانی دانش مدیران حوزه توسعه، گفت: بدون آموزش و برنامهریزی نمیتوان آینده روشنی برای دانشگاهها متصور بود.
تاکید بر برنامهریزی منسجم
معاون توسعه دانشگاه، فقدان برنامهریزی اثربخش را از عوامل اصلی هدررفت منابع و ناکارآمدی سازمانی دانست و تصریح کرد: برنامهریزی منسجم نهتنها به بهرهوری سازمانی کمک میکند، بلکه در انضباط مالی و تحقق اهداف بودجهای نیز نقش کلیدی ایفا می کند.
اهمیت بروز رسانی توانمندی مدیران
دکتر چوبینه با اشاره به اهمیت بروز رسانی توانمندی مدیران در شرایط پرشتاب تحولات علمی و مدیریتی، خاطر نشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی هدفمند برای مسئولین و کارشناسان میتواند به ارتقای عملکرد سازمانی منجر شود و در بهبود فرآیند تصمیمگیریها و تحقق اهداف نقشآفرین باشد.
برنامهریزی؛ بنیان موفقیت در هر سازمان
وی برنامهریزی را بنیان موفقیت در هر سازمان دانست و یادآور شد: هیچیک از اهداف پیشبینیشده در دانشگاهها بدون برنامهریزی دقیق قابل تحقق نیست و بیتوجهی به آن، منجر به هدررفت منابع و ناکارآمدی خواهد شد.
بهرهگیری از تجربیات گذشته و تکیه بر اصول برنامهریزی منسجم
وی در ادامه تاکید کرد: «دانشگاه علوم پزشکی تهران با بهرهگیری از تجربیات گذشته و تکیه بر اصول برنامهریزی منسجم، توانسته است در مسیر تحقق اهداف خود گامهای مؤثری بردارد»، «توجه به برنامهریزی عملیاتی نهتنها انضباط مالی را در پی خواهد داشت، بلکه دستیابی به تکالیف بودجهای و ارتقای عملکرد سازمانی را نیز ممکن میسازد».
لزوم دستیابی به گفتمان مشترک در اجرای برنامههای عملیاتی حوزه سلامت
پس از آن، دکترعلی اخوان مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت این دوره گفت: هدف ما رسیدن به گفتمان مشترک در اجرای برنامه عملیاتی است. برای تحقق این هدف، شناخت دقیق شاخصها، نحوه پایش و ورود اطلاعات در سامانه راهبری نظام سلامت الزامی است.
وی افزود: کشورها برای دستیابی به توسعه در همه حوزهها، نیازمند نظام برنامهریزی مؤثر هستند. در ایران نیز با سابقه بسیار زیاد در این حوزه، ظرفیتهای مهمی وجود دارد که باید به درستی از آنها بهره گرفت. در سالهای اخیر، چالشهای حوزه برنامهریزی در وزارت بهداشت به دقت احصا شده و برنامهریزی جدید بر اساس واقعبینی و آیندهنگری شکل گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه «اختصاص بودجه به دانشگاهها در سال ۱۴۰۴ به میزان تحقق برنامه عملیاتی وابسته خواهد بود»، تصریح کرد: مسئولان برنامه عملیاتی، موتور محرکه برنامههای توسعهای در دانشگاهها هستند. این عزیزان باید با همراهی مدیران ارشد و همکاران خود، اجرای اثربخش برنامههای مصوب را دنبال کنند.
دکتر اخوان هدف نهایی برگزاری این دوره را ارتقای دانش، مهارت و انسجام عملیاتی در دانشگاهها عنوان کرد و یادآور شد: اجرای موفق برنامه ۱۴۰۴ مقدمهای برای تدوین و اجرای برنامهای قویتر در سال ۱۴۰۵ است.
تأکید بر لزوم ترویج حرفهگرایی در مدیریت نظام سلامت
سپس دکتر مهدی جعفری رئیس مؤسسه عالی توسعه و تربیت مدیران نظام سلامت ایران (معتمد)، ضمن خوشآمدگویی به مدعوین، به تبیین مأموریتها و فرآیند برگزاری دورههای آموزشی این مؤسسه پرداخت و با تأکید بر لزوم ترویج حرفهگرایی در مدیریت نظام سلامت، از رسالت معتمد در این امر در سطوح مختلف خبر داد.
وی با اشاره به تجارب جهانی در حوزه ارتقای شایستگیهای مدیریتی، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا، نهادهای تخصصی مسئول صدور گواهینامههای ارتقای مدیریتی برای مدیران سازمانهای دولتی هستند.
توضیح اینکه این دوره آموزشی با حضور اساتید برجستهای همچون دکتر جعفری، دکتر اخوان، دکتر وثوق مقدم، دکتر احسانی، دکتر زابلی، مختارزاده و مهندس اقتصادی برگزار شد و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، برنامه ملی توانافزایی برنامهریزی عملیاتی با همکاری دفتر برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت بهداشت و مؤسسه معتمد، در قالب ۱۰ دوره آموزشی کلان منطقهای در سطح کشور برگزار خواهد شد. کلانمنطقه ۱۰ نخستین منطقهای است که این دوره را میزبانی میکند.
ارسال نظر