بازدید جناب آقای دکتر علی جعفریان سرپرست دانشگاه از دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه
دکتر جعفریان طی بازدید از دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، از اهم برنامه های این دبیرخانه در راستای تجاری سازی، نظام مند کردن شیوه مستندسازی تصمیم گیری های مبتنی بر شواهد و سایر پروژه های مهم مطلع شد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: دکتر جعفریان طی بازدید از دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، از اهم برنامه های این دبیرخانه در راستای تجاری سازی، نظام مند کردن شیوه مستندسازی تصمیم گیری های مبتنی بر شواهد و سایر پروژه های مهم مطلع شد.
نشست مشترک دکتر جعفریان سرپرست دانشگاه با رییس دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه و اعضاء این مرکز عصر روز دوشنبه 15 مهرماه سالجاری در سالن شورای این دبیرخانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر مجدزاده رییس دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، ضمن معرفی همکاران دبیرخانه، بحث تحقیق و توسعه را بحثی متفاوت از سایر امور دانشگاه دانست و افزود: این مرکز باید بتواند پاسخگوی دانشگاه به شیوه ای علمی باشد.
وی با اشاره به فلسفه وجودی دبیرخانه گفت: دبیرخانه علمی ترین تصمیمات را در اختیار تصمیم گیرندگان دانشگاه قرار می دهد و در واقع فلسفه وجودی آن، کمک به تصمیم سازی های دانشگاه است.
دکتر مجدزاده با اشاره به دورنمای دبیرخانه گفت: بر اساس این دورنما بایستی 30 درصد تصمیمات مهم دانشگاه مطلع از شواهد علمی باشد و بر حسن انجام آنها نظارت شود.
وی ضمن بیان ماموریت های دبیرخانه گفت: تهیه گزینه های سیاستی مبتنی بر شواهد برای دانشگاه و حفظ و ارتقای کیفیت تولید و اجرای تصمیمات سیاستی مطلع از شواهد دانشگاه از جمله این ماموریت ها است.
دکتر مجدزاده ضمن بیان طرح های خاتمه یافته دبیرخانه گفت: بررسی امکان پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی، نقشه علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نقشه جامع علمی سلامت، نقشه تحول نظام سلامت، ارائه دوره MD/MPH در دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه ملی تدوین و کنترل کیفیت راهنماهای بالینی و راه اندازی نظام تضمین کیفیت خدمات بالینی در بیمارستان های دانشگاه از جمله این طرح ها بود.
وی با اشاره موفقیت پرسشنامه PQA در ارزیابی توانایی های کنترل استرس و سایر توانمندی ها گفت: بایستی ابزار مصاحبه ورودی امتحانات را ارتقاء دهیم و در این مسیر می توانیم بسیاری از امتحانات ورودی دانشگاه را با ابزارهای اختصاصی خود انجام دهیم.
دکتر مجدزاده از تهیه راهنماهای بالینی پزشک خانواده و ثبت تجربه ادغام دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران به عنوان دیگر اقدامات انجام شده این دبیرخانه نام برد و افزود: پیمایش رضایت اعضاء هیئت علمی که شامل پرسشنامه های تعریف شده است، موجب شد تا به دنبال کار پایان نامه ها باشیم.
وی ضمن بیان اهداف کلان دبیرخانه گفت: از جمله اهداف کلان آن است که 30 درصد تصمیمات مهم دانشگاه به صورت مطلع از شواهد باشد. همچنین تمام برنامه های مندرج بر نقشه دانشگاه در ابتدا، میان و پایان دوره ارزیابی شود و تاریخچه، علل، اهمیت و پیامدهای هم تصمیم مهم در دانشگاه ثبت و نگهداری شود.
دکتر مجدزاده با اشاره به برنامه های دبیرخانه گفت: اجرای راهنمای بالینی در سطح دانشگاه، تشکیل واحد ارزیابی فن آوری سلامت برای دانشگاه، تجاری سازی واحدهای دانشگاه، نظام مند کردن شیوه مستندسازی تصمیم گیری های مبتنی بر شواهد و مشارکت در رتبه بندی بین المللی از جمله این برنامه ها است. در این میان نظام رتبه بندی به دلیل آن که تبیین کننده نظام ارزشی و شیوه حرکت دانشگاه است، از اهمیت خاصی برخوردار است.
در ادامه دکتر رجبی از اعضاء دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، مباحث تجاری سازی و ضرورت افزایش سرعت تولید ثروت در دانشگاه را از رویکردهای مدیریتی دانشگاه دانست و به مشخصات دانشگاههای کارآفرین پرداخت و گفت:این برنامه به سفارش معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع و همکاری دفتر بودجه در حال انجام می باشد.
در بخشی دیگر از این نشست، مهندس همتی مدیر اجرایی دبیرخانه، رویکرد دیده بانی دبیرخانه را موجب فعال شدن نقش دبیرخانه در دانشگاه دانست و افزود: یکی از مباحث اصلی در تجاری سازی، شناسایی ایده ها و فرصت های کسب و کار در دانشگاه به عنوان کانون های دانش است.
در ادامه دکتر سیاری فرد عضو دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه، به بیان اقدامات گذشته، حال و آینده در رابطه با تهیه راهنماهای بالینی مبتنی بر شواهد دانشگاه پرداخت و اشاره نمود: تاکنون راهنماهای بالینی دیابت، هیرسوتیسم، آلرژی غذایی، آسم، آنافیلاکسی، ضربه به سر، پنومونی، سردرد، تشنج، سرگیجه، سرطان کولورکتال، آنمی فقر آهن، سوء هاضمه، هلیکوباکتر پیلوری، هپاتیت ب، عفونت های ادراری بالغین، اضطراب، ناباروری، زردی نوزادی، خشونت صدا، فشار خون بالا، چربی خون، توسط مراکز تحقیقاتی، دیابت و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، ایمونولوژی آسم و آلرژی، تروما و جراحی سینا، ایدز ایران و گروه عفونی، بیماریهای مغز و اعصاب، گوارش و کبد شریعتی، اورولوژی، روانپزشکی و روانشناسی، بهداشت باروری ولیعصر، سلامت مادر جنین نوزاد، گوش و حلق و بینی و معاونت بهداشتی دانشگاه آماده شده است.
در بخشی دیگر از این نشست، دکتر قدیریان از دیگر اعضاء دبیرخانه به بیان نتایج پروژه بررسی مشکلات در فرآیند انجام پایان نامه در دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین پروژه بررسی سواد سلامت روان در میان دانشجویان دانشگاه پرداخت.
در ادامه دکتر جعفریان سرپرست دانشگاه با اشاره به ساختار دبیرخانه در مسیر تحقیق و توسعهD) &R) گفت: این واحد برای انجام سریع برخی پروژه ها نیازمند چابکی است.
سرپرست دانشگاه افزود: لازم است یک ارزیابی در کار این دبیرخانه انجام شود تا مشخص شود تولیدات آن به چه میزان موثر بوده است و واحدی که سفارش کار داده است تا چه حد از نتیجه کار استفاده کرده است.
وی ارزیابی نتایج سفارشات و سنجش برون ده پروژه های دبیرخانه را نیازمند برنامه ریزی دانست و افزود: این ارزیابی که می تواند به صورت دوره ای انجام شود در اصلاح راندمان کار موثر خواهد بود.
دکتر جعفریان تجاری سازی را یک پروژه بسیار مهم دانست و گفت: اگر این پروژه بتواند منابع دانشگاه را 10 درصد تغییر دهد، تغییر عمده ای در سیستم دانشگاه ایجاد می کند.
وی موازی کاری را خطرناک و منجر به هدر رفتن منابع دانشگاه دانست و افزود: پیشگیری از موازی کاری و نظارت بر همپوشانی ها، در اموری مانند اعتبار بخشی بیمارستانی، رتبه بندی و سایر امور بسیار مهم است و منجر به نتیجه گیری بهتر می شود.
دکتر جعفریان با تاکید بر اهمیت چارچوب دبیرخانه در هیئت رییسه گفت: بایستی مکانیزم اولویت بخشی به انجام سفارشات دریافتی از سوی دبیرخانه مشخص باشد. همچنین از آنجایی که بسیاری از پروژه های این دبیرخانه به حوزه های آکادمیک و سلامت مربوط است، لازم است ارتباط موثری با مشاورین این حوزه ها برقرار شود.
وی بر اهمیت ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و دپارتمان ها تاکید کرد و گفت: در حال حاضر مراکز تحقیقاتی هیچ ارتباط ارگانیکی با دپارتمان ها ندارند.
دکتر جعفریان با اشاره به اهمیت پروژه های تجاری سازی و درآمدسازی با توجه به مشکلات اقتصادی کشور گفت: بایستی در این زمینه انرژی بیشتری صرف کنیم تا در این مورد زودتر به جمع بندی برسیم.
وی در ادامه پیگیری برنامه عملیاتی سال 93 را موضوعی جدی ارزیابی کرد و افزود: از معاونت ها خواسته ام که بر اساس نقشه علمی یک چارچوب چهارساله و یک برنامه یک دوره ای ارائه دهند. زیرا برای نقشه علمی به عنوان سند دانشگاه وقت زیادی صرف شده و باید جایگاه آن را روشن کنیم تا انگیزه معاونت ها و دانشکده ها برای عمل در چارچوب افزایش یابد.
دکتر جعفریان در رابطه با اهمیت آینده پژوهی و برنامه ریزی درازمدت گفت: پیش بینی آینده درازمدت دانشگاه، صرف نظر از پیامد آن (Outcome ) در نهایت منجر به بهبود نقشه چهار ساله و تحقق امور با افق دید بازتر می شود.
سرپرست دانشگاه در پایان با تشکر از زحمات دکتر مجدزاده گفت: ساختار دبیرخانه تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه برای دانشگاه یک برون ده مشخص دارد و این مجموعه به دلیل استفاده از نیروی کارشناسی قوی، دارای ایده های فراوان است.
منبع : روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران - ۱۶ مهر ۱۳۹۲
ارسال نظر