بررسی نیازهای توسعه توانمندیهای اعضای هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مؤسسات آموزش عالی نقش بنیادین در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارند که کامیابی آنها در دستیابی به بالاترین سطح از کارکرد اجتماعی قابلتصور به مدیریت اثربخش منابع در اختیار بستگی دارد.
مؤسسات آموزش عالی نقش بنیادین در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارند که کامیابی آنها در دستیابی به بالاترین سطح از کارکرد اجتماعی قابلتصور به مدیریت اثربخش منابع در اختیار بستگی دارد. در این میان، اعضای هیئتعلمی ازجمله منابع هستهای ساختار آموزش عالی هستند که افت کمی و کیفی آنان تأثیر مستقیم بر عملکرد و کیفیت این نظام دارد.
در این راستا مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه دورههای آموزشی مختلفی را برای توانمندسازی اعضای هیئتعلمی آموزشی درزمینه آموزش علوم پزشکی برگزار کرده است و از سال ۱۳۹۴ برنامۀ جامع توانمندسازی آموزشی اعضای هیئتعلمی تدوین و اجرا شده است. هدف اصلی این برنامه، توانمندسازی آموزشی اعضای هیئتعلمی دانشگاه است و گروه هدف اصلی آن اعضای هیئتعلمی آموزشی دانشگاه هستند لذا تدوین یک برنامۀ جامع و یکپارچه جهت توانمندسازی اعضای هیئتعلمی با توجه به فعالیتهایی که از این گروه در دانشگاه انتظار میرود، ضروری به نظر میرسد.
این طرح با استفاده از مرور شواهد علمی و نظرات خبرگان منجر به پیشنهاد تشکیل مرکز توسعه توانمندی هیئتعلمی (Faculty Development Center) در ساختار معاونت آموزشی گردید که در هفتاد و ششمین نشست دوره اعضای هیئترئیسه دانشگاه در تاریخ ۱۲/۸/۱۳۹۸ تصویب شد و جهت اجرا و بهره برداری با شماره نامه ۹۸/۱۱/۳۴۷۹ مورخ ۱۳۹۸/۸/۱۸ ابلاغ گردید. به دنبال این مصوبه «پیشنویس برنامه جامع ارتقاء توانمندیهای اعضای هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران» در معاونت آموزشی دانشگاه تهیه گردید. در اجرای این برنامه مرکز FDC دانشگاه، معاونتهای آموزشی، پژوهش و فناوری، بینالملل و فرهنگی دانشجویی دانشگاه ایفای نقش خواهند نمود. در هریک از حوزههای فوق الذکر، معاونت متناظر در دانشگاه، متولی طراحی و برگزاری دورهها، در سطوح مختلف خواهند بود.
ارسال نظر